Vihan kaunis maa

Vihan kaunis maa
Vihan kaunis maa 2013. Kuva Vesa Mellavuo

sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Viikonlopun kävelyretki töölöläiselle

Tee omaehtoinen viikonlopun kävelyretki Töölössä:

Kuuntele hengitystäsi ja askeleitasi - hidasta tahtia ja ota aikaa jokaiselle aistihavainnolle, jos kaipaat elämääsi keskittymistä ja rauhaa. Kulje turvallisesti liikenteessä ja huomioi kanssakulkijat!

1. Anna välittömän kiinnostuksesi johtaa kävelyä tutuilla kaduilla. Minne tekisi mieli mennä? Voit myös leikkiä ajatuksella, että käännyt reittiä valitessasi sinne, missä ei näy ihmisiä. Pidät koronan vuoksi etäisyyttä toisiin ihmisiin joka tapauksessa vähintään kaksi metriä. 

2. Etsiydy Mechelininkadun puistokäytävälle. Nauti pitkästä suorasta näkymästä. Tervehdi puita, jotka vuorotellen ohitat. Mitä näkyy kadun linjalla kaukaisuudessa?

3. Etsiydy Linnankoskenkadun, Topeliuksenkadun, Nordenskiöldinkadun ja Mechelininkadun risteykseen. Jatka kadulla, joka tuntuu tänään hyvältä valinnalta.

4. Jos haluat kävellä pitempään, kierrä koko Töölö. Tutustu sen reuna- ja raja-alueisiin:

Stenbäckinkatu, Reijolankatu, Nordensköldinkatu, Vauhtitie, Hesperian puisto, Hakasalmen puisto,  Pohjoinen rautatiekatu, Mechelininkatu, Hietaniemenkatu, Taivalsaari, Toivo Kuulan puisto, Rajasaarenpenger.

Jos vastaan tulee liikaa ihmisiä, voit aina vaihtaa suunnitelmaa ja muuttaa reittiä tai esimerkiksi kävellä suojatietä toiselle puolelle katua. Tai valita rinnakkaisen, samansuuntaisen kadun. Mitkä ovat sinun lempipaikkasi Töölössä? Mikä olisi kaunein reitti täältä reunalta yhteen niistä? Katsele matkallasi myös ainakin hetki merelle - nauti tuulesta ja lokkien äänistä!

5. Hakeudu Sibeliuksenkatu 10:n kohdalle. Täällä asuivat aivan 1930-luvun lopussa Aino ja Jean Sibelius. Anna katseellesi aikaa tutkia talon julkisivun arkkitehtuuria, erityisesti parvekkeiden muotoa.

6. Mene puistoon ja etsi sieltä kalliopinta tai puu, jota et ole aikaisemmin huomannut. Ehkä voit koskettaa uuden tuttavasi pintaa ja jakaa ajankohtaiset mielenliikkeesi sen kanssa. Ole omassa pituudessasi maan ja taivaan välissä.

7. Kulje rauhallisilla kaduilla, jotka kutsuvat sinua. Valitse reittisi toisin kuin ennen. Pysähdy turvallisiin paikkoihin ja nosta katseesi välillä talojen yläkerroksiin tai räystäille. Etsi itseäsi kiinnostavia ornamentteja ja yksityiskohtia.

8. Hakeudu Temppelikadun ja Dagmarinkadun risteyksen lähelle. Katso kaukaisuuteen näkymän tornien linjalla.

9. Muistele päiväkävelysi kulku. Mitkä ovat sinun omat maamerkkisi? Pese kädet huolellisesti. Venyttele kevyesti. Valmista ja nauti iltapäiväkahvi tai -tee. Tartu inspiroivaan kirjaan tai unelmoi jokin hetki.

Jos et voi tehdä retkeä kävellen, voit tehdä sen mielikuvissa tai kartan kanssa.


Ei kommentteja: