Vihan kaunis maa

Vihan kaunis maa
Vihan kaunis maa 2013. Kuva Vesa Mellavuo

torstai 23. huhtikuuta 2020

Viikonlopun kävelyretki pälkäneläiselle

Itsenäisen kävelyretken käsikirjoitus tulossa tänne vähitellen.
Voit seurata miten käsikirjoituksen teko etenee askel kerrallaan:

On jo ikävä - koska pääsen sinne!

  1. Lähde ulos ja etsiydy mukavaan pisteeseen kotipihalla. Hengitä maan ja taivaan välillä. Kuuntele mikä suunta kiinnostaisi sinua tänään. Anna ajatusten kulkea vapaana. Hidasta tahtia tarpeen mukaan. Maisema ei karkaa. Lähde kävelemään teille, kujille tai poluille. Mene sinne, missä on kaikin tavoin turvallista ja sopivan vähän ihmisiä. Pidä huolta liikenneturvallisuudesta ja korona-ajan turvaväleistä!
  2. Valitse sellainen reitti, jota et yleensä kulje. Huomaa mitä se saa sinussa aikaan!
  3. Pysähdy jonkun puun äärelle rauhallisessa paikassa. Voit koskettaa kaarnaa ja jakaa ajatuksesi tämän uuden ystäväsi kanssa. Ehkä jossain kaksi puuta kasvaa sopivasti lähekkäin. Voiko niiden välillä olla hyvä oma paikka mietiskellä hetki?
  4. Etsi ja seuraa maamerkkejä, joita tiedät maisemassa olevan. Nouse korkeimmalle kohdalle, jonne haluat ja jaksat vielä kävellä. Katsele harjumaisemaa uusin silmin.
  5. Mikä on Pälkäneen romanttisin maisema? Olisiko nyt aikaa sen ihmettelylle. Kuinka pitkään sen keskellä voisi viipyä?
  6. Hakeudu paikalle, josta voit aistia järven. Kuuletko aaltojen kohinaa? Anna hengityksen vapautua. Liiku tuulessa.
  7. Hakeudu sellaisen talon äärelle, josta sinä pidät. Nauti hetki kauneudesta ja yksityiskohtien tarkastelusta häiritsemättä asukkaita. 
  8. Palaa kotiin ja pese kädet huolellisesti. Valmista teetä tai kahvia ja nauti esim. Pälkäne-aiheisesta kirjasta tai musiikista. Mikä on sinun suosikkisi?

Ei kommentteja: